Special Sponsor

Monday, July 16, 2007

Cara setting Proxomitron

Okeh, bagi pengguna p2p terutama torrent kat malaysia sekarang ni memang nazak. Nazak bukan apa nazak sebab nak download pun speed slow nak mampus dan tracker offline, takpun status tracker 'Connection Closed By Peer'. So download dan upload tak gerak-gerak.

Jadi aku nak mengajar cara nak bypass supaya client torrent boleh connect balik dengan tracker. Ia berkesan cubelah :P

Download Proxomitron dan Setting
1. Download dulu software proxomitron nih.
2. Install macam biasa, lepas tu run proxomitron
3. Klik pada header

4. Klik New

5. Masukkan pada HTTP Header: User-Agent: Screamyx (out), URL Match(kosongkan), Header Value Match: *, Replacement text: Mozilla 2.0/TM Slow. Tekan OK

6. Klik pada custom user agent yang kita buat tadi pada out supaya bertanda dan klik apply lepas tu klik OK.

7. Klik pada Config -> HTTP -> Proxomitron`s proxy port number 3128, klik OK


8. Save setting Klik pada disket warna hijau


Setting pada client uTorrent 1.7.1
1. Option, Preferences, Connection
2. Proxy Server, Type: HTTP, Proxy: localhost, Port:3128
3. Klik Ok
4. Cuba update tracker balik pada client uTorrent.


Okeh itu sahaja tutorial kali ini, tutorial bagaimana mendapatkan speed maximum untuk uTorrent berada disini

3 comments:

Anonymous said...

aku dah ikut step tp kan kuar error,
"proxy connect error:no connection could be made because the target machine actively refused it"
help..

Anonymous said...

Recommend Search-and-destroy Antispyware to anyone.
I would like to recommend Search-and-destroy Antispyware to anyone that wants a good scan for their computer. I tired many other scanners in the past but so far I like this one the best. It’s cheaper than many of the others and it cost less. What more can you ask for? The antispyware solution from Search-and-destroy found at http://www.Search-and-destroy.com is a great option whether you use your computer for work or personal use. It will keep it clear and clean of antispyware that bogs down your PC and causes it to be sluggish and annoying.

Anonymous said...

ni klu guna w1max cane plk??